Симпатизантка на ГЕРБ влезе в сражение с бастун срещу Блокадата на

...
Симпатизантка на ГЕРБ влезе в сражение с бастун срещу Блокадата на
Коментари Харесай

България вече не е бантустан, а бастунстан

Симпатизантка на ГЕРБ влезе в стълкновение с бастун срещу Блокадата на Орлов мост. По свидетелства на очевидци храбрата нападателка " ръчкала " с бастуна си протестиращите и ги предизвикала. Един от тях се поддаде на провокацията и то пред телевизионните камери, нататък историята се развива в новините. Нападателят на бабата с бастуна бе арестуван, самата баба не е имала неприятности със закона. 
ГЕРБ разгласи, че дамата с бастуна не е техен член, само че от държанието и профила ѝ във фейсбук е видно, че е ревнив симпатизант на ГЕРБ и деен герой за непоклатимост.
***
ГЕРБ не трябва да се дърпа от този облик на старата жена, която размахва бастуна в името на гербавата концепция, статуквото, статиквата. 
Бастунът е доста по-елегантен облик от бухалката, която по този начин натрапчиво се свързва с ръководството на ГЕРБ. 
Бастунът може да замести и оня недодялан термин, който Борисов употребява в тайните си записи - това, дето се набива с двеста и не е като акъла. 
В последващи секрети записи в непринудена конюнктура Борисов може да употребява и по-меки изрази, с които да прескача цензурната преграда на националните медии. Ако да вземем за пример каже - " На елементарен човек ум не можеш да набиеш, може да му размахаш бастун! " - това може да се пусне даже в предаване за фамилна и малолетна аудитория. Разширяване на Езоповата традиция!  
Бастунът е също знак на мъдростта и преклонните години, белите коси на дългия витален опит. Борисов неслучайно в последния си мандат по този начин постоянно приказва за " мъдрост " - тъй като и неговите годинки станаха повечко и минават в унищожителния темп на премиерския труд. Той е живял доста и е видял, и е взел участие в неща, които множеството от нас няма да забележим и за три живота. И на нощното му шкафче, с извинение че надзъртаме, има смазки за болки в краката. Голям човек с огромния товар на годините и килограмите си не е като младото яре - и в краката, и в главата. И под напора на годините бастунът се трансформира в осъзната нужда, с цел да продължаваме придвижването, да продължаваме напред, въпреки и все по-трудно. 
Бастунът като емблема на гербавата мъдрост (София = мъдрост) може да влезе и в хералдиката на столицата: " Бастун не остарява, а единствено помъдрява ".
***
Сега всеки ден, всеки час на всички места има бастуни за митингова контрадемокрация!
*** 
Полицията също може да се превъоръжи и да размени компрометираните полицейски палки с полицейски бастуни. Така нашата полиция към този момент ще демонстрира повече мъдрост при използването на мощ. И да не им се набие доста мъдрост на служителите на реда, значимото е публичната поръчка да се даде на който би трябвало , бастуните да се поръчат от Дубай и да вървят с известно количество фурми, без да вършим взаимни отстъпки с цената за сметка на който би трябвало .
Разбира се, гвардейците пред президентството също би трябвало се оборудват с парадни бастуни. Да припомнят и на Радев къде се намира. 
***
Вече няма да споделяме " шапка на сопа ", а " каскет на бастун ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР